“When is the word myself used?” ( bila perkataan MYSELF digunakan)

The word myself is known as a reflexive pronoun. Firstly, when should we not use the word?

Myself should not be used as a substitute for the personal object pronoun me. This is a common mistake, as in the following example:

They gave presents to my brother and myself.

The correct form is:
They gave presents to my brother and me.

So, when should you use the word? The golden rule is that you should only use myself if the word I comes before it in the same sentence. When this is the case, the word is used in the following situations:

Firstly, when the subject and object of the sentence are the same:

I know myself.
I saw myself in the mirror.

Secondly, when you want to emphasise, or call more attention to the subject of the sentence:

I did the job myself. (Nobody helped me).
I ate all the cake myself. (Nobody else ate any).

The use of the other reflexive pronouns yourself, himself, herself, ourselves, yourselves and themselves in relation to their subject and object pronouns is the same.

Do(Sila) comment/email kepada saya Jika anda memerlukan translation to bahasa Melayu untuk semua penerangan di atas….

email to : belajarbersamasaya@gmail.com

Untuk memulakan Sessi Pembelajaran Kiter. First things ( Perkara Pertama) that i need is your feedback(fb). Do give me some fb so that I can share with You what i Know(Berikan saya comment supaya saya boleh berkongsi apa yang saya tahu)

Example :

  1. saya nak belajar Grammar – Specific ( Past & Present Tense)
  2. saya nak belajar basic vocabulary(perkataan basic).
  3. sayan nak belajar cara percakapan harian.

Lebih kurang cam gitulaaa…JOM kiter BelajarBersama-sama.

One More Thing..You can Give me an idea on How to improve&Serve this Site so that we can do some knowledge sharing among us ( satu perkara lagi…kamu boleh memberi sebrang idea kepada saya bagaimana untuk meningkatkan mutu dan menyediakan Laman ini supaya kita boleh berkongsi pengetahuan) —susah gak nak translate — Hope You Guys Understand erk 🙂

Please give some comments/suggestions or email me at belajarbersamasaya@gmail.com

How about that?

Next Story

  1. I’ll give you some story or my experience(first time speaking English) when deal with people – ( saya akan memberitahu pengalaman dan cerita bila berususan dengan orang )
  2. Many More…

Korang pun boleh kasik crita tau(email jerk)..Jum Jum..

Welcome to BelajarBersamaSaya Blog. Kat sini Saya akan start mem-blog ( ader tak perkataan nie lam kamus) berkaitan dgn teknik menguasai bahasa ( Memula nak focus dlm English). Saya tau ramai kiter-kiter sumer nak blaja Bahasa Inggeris nie. Ye tak?. Jangan Ingat saya Expert dalam English atau Language lain..Itu memang tidak Benar sama sekali, Tapi saya cuma nak bersama-sama belajar, tukar2 pengetahuan dan macam-macam lagi…..

So Aper kate kiter-kiter sama- sama berkongsi pengetahuan. Ada Syarat

  • Mestilah Bersungguh-sungguh
  • Banyak Bertanya Tak Kedekut Ilmu Yang Ader
  • Ok dah itu jerk

” To win, the first thing you have to do is NOT LOSE”